Välkommen till Katteria Bäckstedt´s!

 

Förhoppningsvis har Ni redan läst "Om oss" och vet vad vi är för ena...som man säger i Västergötland där jag, Mari-Anne, kommer ifrån. Mitt liv med katt har varit till och ifrån, men mest till. 

Som barn omgavs jag av en mängd huskatter, som var ett måste på bondgården hemma, och som levde i symbios med oss och djuren, och hade det hur bra som helst, iallafall hos oss. Våra katter låg inne på soffan och snusade, och fick kattmat att äta ovanpå alla möss som de såg till att fånga och bära in och lägga på köksgolvet. De var en naturlig del i livet på landet, katterna. För oss barn var de lekkamrater och vi lärde oss på så sätt att umgås med djur på ett ömt och värdigt sätt.

Något äldre skaffade jag min första raskatt som var en perser blå colourpoint. Eftersom jag nyligen hade pluggat engelska på högskolan och läst Thomas Hardy´s Tess of d´Urbervilles, så fick min första honkatt heta Tess, i folkmun Tessan förstås. Hon blev en kär gammal vän i hushållet, som steriliserad honkatt, och spred glädje i många kommande år. Efter henne kom Findus, en röd steriliserad perserhane, och efter honom så bytte jag djur ett tag, till hundar.

Sedan två år tillbaka har katterna åter kommit in i vårt liv, och de har blivit som våra barn. Vi lever med dem, de följer med oss dit vi går, och vi följer med dem. Numera är det två fertila honor, som ska få göra det som de är skapta för, nämligen att få några kullar ungar, innan det blir dags för dem att pensionera sig.

Vi vill gärna påstå att vi kan det här med katt, efter att ha varit djurägare i så många år. Vi har verkligen älskat och älskar våra djur. Våra katter och hundar har varit och är en del av familjen, vilket vi också fortsatt vill förmedla till våra kattungeköpare; man ingår ett avtal med oss om att katten ska få det bra i det hem den kommer till. Det är djurets rätt.
Det ska inte ha med pengarna att göra; katten har det bra för att du älskar din katt, och vill ta hand om den på bästa sätt.

Här på vår hemsida kommer Ni att få följa med oss i vårt liv med katterna, och särskilt nu när vår äldsta väntar smått i mars, så blir det extra intressant.

Vi hörs och vi ses ses!

😻💓🐱

Kommentarer

Jag är intresserad av en kattunge/att bli fodervärd!

Namn

E-post *

Meddelande *

Populära inlägg