På internationell Kattutställning i Arboga

Ja, så kom dagen (23-24 mars 2024), då vi med tre katter for iväg de dryga två milen från Kungsör till Arboga, för att närvara vid NFCOs och av vår kattklubb HCC (Happy Cat Club) arrangerade internationella kattutställning i Arbogas Folkets Park. Med oss hade vi vår avelshane Spartacus, snart tio månader, samt våra två snart ettåriga flickor Celeste och Blanche.
Spartacus bor hos fodervärden Annica Lund, så även hon med tre döttrar kom med för att hjälpa till med pojken, som för övrigt skötte sig alldeles exemplariskt under de två dagarna. Spartacus, konstaterade vi, kommer att bli en stor bjässe. Han väger redan fem kilo och är "lugn som en filibunk", som man brukar säga. Vi förväntar oss en hel del av den här lille/store mannen. Han fick mycket goda vitsord, och utmärkt bedömning av de tre domare han träffade. "Han är vacker och ännu vackrare kommer han att bli.."
En sibir är inte fullvuxen förrän efter tre till fem år.
Vi på Katteria Bäckstedt´s kommer att ta några kullar efter honom, men han kommer även att finnas tillgänglig för några lämpliga nevahonor utanför vårt katteri. Den 8:e juni fyller han ett år och då ska han vara testad och klar för avel.

För övrigt fick katterna sina förväntade certifikat; Spartacus blev Junior Champion, och Celeste fick sin första Championtitel som vuxen katt (hon blir ett år den 13 april). Båda katterna blev domarens bästa och kom upp i panel för vidare bedömning. Celeste dessutom bäst i grupp. Blanche får vänta lite på sin championtiteln då hon behöver växa i kläderna en smula. Hon har för övrigt en Junior Championtitel med i bagaget, vilket även Celeste har såklart. 

Bäckstedt’s B’Blanche La Blanca

Bäckstedt’s B’Celeste Pulchra Deam

J’Spartacus BaLaVi de Siberia 

J’Spartacus BaLaVi de Siberia 

Micke med Celeste i panel

Celeste har fått en Championtitel

Spartacus har fått en Junior Championtitel

Vårt katteri strävar förstås efter att ta våra egna titlar med katter som har vårt stamnamn. Det är lätt att importera ryska fina katter (alla kommer mer eller mindre från Ryssland oavsett land), där man har en lång uppfödarerfarenhet av den sibiriska katten, med underbara pälsar och rätt uttryck. Vi vill så småningom komma fram med våra egna, och det hoppas vi att lille Sparte ska hjälpa oss en bit på vägen med.

Det kommer förstås att ta sin lilla tid, men den som väntar på något gott!

J´Spartacus BaLaVi de Siberia
Import från Spanien
Ukrainsk uppfödare
Rysk stamtavla
och
jag

J´Spartacus BaLaVi de Siberia
med sin fodervärd
Annika LundKommentarer

Jag är intresserad av en kattunge/att bli fodervärd!

Namn

E-post *

Meddelande *

Populära inlägg