Solfröken´s Sweet Chablis, Vila i frid!

Vad skriver man när sorgens tunga börda vilar på ens axlar, när hennes bild ständigt kommer upp på näthinnan och över allt på sociala medier där vi stolt visade upp henne.Vår älskade internationella Champion och den finaste, i våra ögon, av dem alla.
Solfröken´s Sweet Chablis har gått ur tiden, endast två år och tio månader gammal.

Vi sörjer, vi gråter och är fullkomligt förkrossade, så oförberedda och så glada över att hon precis i dagarna skulle ha fött sina ungar, men någonting gick fel, så katastrofalt fel. 
Hon överlämnade sig helt i mina armar, inte ett ljud, inte ett knyst där hon låg och kippade efter andan och sedan helt stilla tog sina sista djupa andetag i ilfart på väg mot akutdjursjukvården i Strömsholm.
Vi hann inte fram, och även om vi hade gjort det, så hade det ändå varit för sent enligt veterinären. Vi hade behövt förutse livmodertvist ett dygn innan, men då var hon pigg, kelig och fortfarande i lektagen.
Det gick så fort. Alldeles för fort.

I denna sorgliga stund intar nu Chantal ledarpositionen i flocken och lägger sig på Chablis´plats, smyger som hon gjorde efter mig och lägger sig tröstande bredvid mig på skrivbordet. Det känns som att hon vet, och känner på sig vad som hänt, och kanske saknar hon Chablis lite ändå, trots att de på senare tid varit konkurrenter om ledarpositionen i flocken. Chantal känns lugnare nu. Hon ska snart också föda. Om fyra veckor ca hoppas jag att hon ska få bli mamma. Det får inte bli ännu en katastrof.
Det orkar vi inte, så därför har jag bett om assistans. Det finns så fina människor runt omkring oss i det här. Anna Georgensen, tack för att du finns! I över en och en halv timme pratade du med mig igår när jag låg som en urvriden trasa i min säng och tårarna var slut.
Det finns ingen skillnad i att sörja ett djur eller människa. Chablis skulle ju ha ett långt liv.
Det blev inte så.

Det här är baksidan av vad en uppfödare kan få uppleva.
De som har köpt kattungar av oss vet att vi älskar varenda en av dem som om de vore våra egna barn, och att vi har svårt för att skiljas ifrån dem när den tiden kommer.
Att förlora en kattmamma med magen full av ungar..många, är nog det värsta man kan vara med om.
Jag önskar att framtiden blir bra mycket ljusare.

Solfröken´s Sweet Chablis, Vila i frid!
R.I.P

/Mari-Anne Bäckstedt
Katterna Bäckstedt´s

PS. 
Nedan följer två bilder på Chablis´ enda två ungar:
Bäckstedt´s A`Isoldes Elsa och Bäckstedt´s A`Tristans Ciaphas

                         Ett stort tack till ägarna som försökt trösta oss lite genom att dela med sig av dessa bilder!

Bäckstedt´s A-Tristans CiaphasKommentarer

Jag är intresserad av en kattunge/att bli fodervärd!

Namn

E-post *

Meddelande *

Populära inlägg